Energielabel steeds belangrijker voor woningzoekenden

Vandaag in het nieuws: steeds vaker is het energielabel een belangrijk onderdeel van de zoektocht naar een nieuwe woning. Woningen met een lager label worden voor steeds meer woningzoekenden minder aantrekkelijk.

Welk energielabel heeft jouw woning?
Heb je plannen om je woning te verkopen? Bij de verkoop of verhuur van je woning is een energielabel verplicht. Het geeft aan of een woning zuinig of niet zuinig is. Met de klassen A (groen: zeer zuinig) tot en met G (rood: zeer onzuinig) krijgt de koper/huurder inzicht in hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke woningen. Op www.zoekjeenergielabel.nl zie je in een oogopslag welk label er aan jouw woning hangt.

Bekijk wat jij kunt doen
Heeft jouw woning label C of lager? Dan kan investeren in het verduurzamen van je woning interessant zijn. Enerzijds om te besparen op de energiekosten, anderzijds om jouw woning aantrekkelijk te maken voor woningzoekenden. Op de website www.verbeterjehuis.nl ontdek je met welke verbeteringen je je huis comfortabeler, energiezuiniger en duurzamer. kunt maken. Je ziet ook meteen wat het kost en wat het op kan leveren. Want  investeren in een duurzame woning zorgt nu voor een lagere energierekening en straks voor een succesvolle verkoop.

Tip
Koop je een ‘groen’ huis dan kun je een hogere hypotheek op je woning krijgen. Informeer naar de voorwaarden bij je hypotheekadviseur