Energielabel verplicht bij verkoop en verhuur

Ga je je woning in Heeswijk-Dinther, Loosbroek of omgeving verkopen of ben je op zoek naar een nieuwe woning in de omgeving van Heeswijk-Dinther? Dan krijg je te maken met het energielabel. Dit label is verplicht bij de verkoop of verhuur van je woning. Het maakt in één oog-opslag duidelijk of een woning zuinig of niet zuinig is. Met de klassen A (groen: zeer zuinig) tot en met G (rood: zeer onzuinig) krijgt de koper/huurder inzicht in hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke woningen.

Vanaf 2021 bepaalt een erkend energieadviseur het energielabel van jouw woning

Het zelf online aanvragen van een vereenvoudigd energielabel is sinds 1 januari 2021 niet meer mogelijk. Voor het bepalen van het nieuwe energielabel komt een energieadviseur bij je thuis. Energielabels blijven 10 jaar geldig vanaf de registratiedatum, ook energielabels die zijn geregistreerd voor 1 januari 2021. Het is voor potentiële kopers en huurders belangrijk te weten hoe energiezuinig een woning is. Het nieuwe energielabel is betrouwbaarder, nauwkeuriger en bruikbaarder. Hiermee krijg je direct inzicht in welke stappen je kunt zetten om je woning te verduurzamen, het energiegebruik naar beneden te brengen en het wooncomfort te vergroten.

Vraag hier jouw energielabel aan

Als woningeigenaar moet je nu voor een aanvraag van het energielabel een afspraak maken met een vakbekwaam energieadviseur. Die komt langs, neemt je woning op en berekent hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en stelt een energielabelletter vast. In het bijbehorende afschrift van het nieuwe energielabel staat vervolgens hoe de isolatie en installaties scoren en wat de verbetermogelijkheden zijn. Hiermee zorgt het energielabel voor meer bewustwording en is het een stimulans voor verduurzaming, en daarmee voor energie-besparing en CO2-reductie. Energielabels blijven 10 jaar geldig vanaf registratiedatum, ook energielabels die zijn geregistreerd voor 1 januari 2021. Wij werken samen met Homekeur, gecertificeerd conform BRL9500. Een afspraak maken voor de aanvraag van een energielabel kan via onderstaand formulier, waarmee je rechtstreeks een afspraak met Homekeur regelt.