Energielabel aanvragen Ottersum

Ga je je woning in Ottersum verkopen of ben je op zoek naar een nieuwe woning in de omgeving van Ottersum? Dan krijg je te maken met het energielabel. Kopers en huurders zien in één oogopslag of een woning zuinig of niet zuinig is. Met de klassen A (groen: zeer zuinig) tot en met G (rood: zeer onzuinig) krijg je inzicht in hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen.

Vanaf 1 januari 2021 bepaalt een erkend energieadviseur het energielabel van jouw woning

Het zelf online aanvragen van een vereenvoudigd energielabel is sinds 1 januari 2021 niet meer mogelijk. Voor het bepalen van het nieuwe energielabel komt sinds 1 januari van dit jaar een energieadviseur bij je thuis. Energielabels blijven 10 jaar geldig vanaf de registratiedatum, ook energielabels die zijn geregistreerd voor 1 januari 2021. Het is voor potentiële kopers en huurders belangrijk te weten hoe energiezuinig een woning is. Het nieuwe energielabel is betrouwbaarder, nauwkeuriger en bruikbaarder. Hiermee krijg je direct inzicht in welke stappen je kunt zetten om je woning te verduurzamen, het energiegebruik naar beneden te brengen en het wooncomfort te vergroten.

Vraag direct je energielabel aan

Als woningeigenaar moet je nu voor een aanvraag van het energielabel een afspraak maken met een vakbekwaam energieadviseur. Die komt langs, neemt je woning op en berekent hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en stelt een energielabelletter vast. In het bijbehorende afschrift van het nieuwe energielabel staat vervolgens hoe de isolatie en installaties scoren en wat de verbetermogelijkheden zijn. Hiermee zorgt het energielabel voor meer bewustwording en is het een stimulans voor verduurzaming, en daarmee voor energiebesparing en CO2-reductie. Energielabels blijven 10 jaar geldig vanaf registratiedatum, ook energielabels die zijn geregistreerd voor 1 januari 2021. Een afspraak maken voor een energielabel kan via onderstaand formulier.

Homekeur BV beschikt over een landelijk netwerk van eigen opgeleide en deskundige inspecteurs. Homekeur verzorgt eveneens bouwkundige keuringen.