Je woning in de zomer te koop zetten? Slim of niet?

Elk jaar stellen klanten ons de vraag: is het slim om in de zomer je huis in de verkoop te zetten? Of is het beter om te wachten tot na de zomervakantie? Hoewel de meeste mensen de zomer het mooiste seizoen vinden, wordt de lente gezien als het ideale moment om je huis te verkopen. Maar je woning in de zomer te koop zetten heeft ook zo zijn voordelen.

Zonnig huis
Het weer is mooi en mensen zijn vaak positiever als de zon schijnt. In de zomer profiteer je van veel lichtinval en een kleurrijke tuin. Potentiële kopers zien hoe prettig het is om in de zomer in jouw woning te wonen.

Aanbod
Een ander voordeel is dat er doorgaans minder woningen te koop staan in de zomer, waardoor jouw huis extra opvalt bij potentiële kopers. Mensen die actief op zoek zijn naar een huis letten vooral op de nieuw gepubliceerde woningen op Funda. Omdat er minder concurrentie is, krijgt jouw woning meer aandacht van de doelgroep die geïnteresseerd is in jouw type woning.

Tijd
De vakantieweken zijn ideaal voor bezichtigingen. Mensen hebben meer tijd en het is langer licht. Vakantiegangers kunnen hun vrije dagen gebruiken voor bezichtigingen.

Hypotheekrente
De hypotheekrentes zijn flink gestegen Het feit dat de rente mogelijk nog verder stijgt kan een belangrijke afweging zijn voor woningzoekers om juist ook in de zomer naar een nieuwe woning uit te blijven kijken.