Woning taxeren in Schijndel

De taxatie van je woning is een belangrijke taak van de makelaar. Wij taxeren volgens de richtlijnen van NRVT. Er is kennis van de markt in Schijndel, ervaring en integriteit nodig om tot een realistische en objectieve waardebepaling te komen. Een taxatierapport is uitgebreider dan een waardebepaling van de woning. Niet alleen wordt de waarde vastgesteld. Ook worden de eigenschappen uitgebreid omschreven zoals de staat van het onderhoud, de constructie, de mate van isolatie en energiezuinigheid, de functionele indeling en de marktsituatie in Schijndel en omgeving . HDL makelaars verzorgt professionele en gevalideerde taxatierapporten, goedgekeurd door NWWI. Onze taxaties worden door financiële instellingen erkend en aanvaard.

NWWI taxatierapport

Wanneer er een hypothecaire geldlening nodig is van een financiële instelling zal er in de meeste gevallen gevraagd worden om een taxatierapport. Vaak wordt er dan ook nog om een gevalideerd taxatierapport gevraagd. Dit kan een NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) rapport zijn. Maar ook een rapport van de Taxateursunie. Deze rapporten zijn door de taxateur opgesteld. De waarde is onderbouwd en een derde partij controleert de waarde van het object. Taxeren in Schijndel, is een vak apart. De markt verandert razend snel. Zorg dus dat je een taxateur kiest die de markt goed kent. Het liefste een taxateur uit de omgeving zelf.

Waar letten wij op als we een woning taxeren?

Tenslotte zijn de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan van Schijndel, de ontwikkelingen in de buurt, milieu aspecten, juridische aspecten ook van belang.

Een taxatierapport is een verslag van het onroerend goed. In dit verslag staat ook de waardebepaling aan de hand referentieobjecten. Vraag jij je af wat referentieobjecten zijn? Referentieobjecten zijn woningen die afgelopen jaar verkocht zijn en die vergelijkbaar zijn met de woning die getaxeerd wordt. Bijvoorbeeld het pand van de buurman of het huis de straat erachter. Zo kunnen we onderbouwen wat mensen zonder dwang bereid zijn om te betalen voor een woning.

Wij taxeren voor

Taxatierapport aanvragen?