Bouwtechnische keuring aanvragen Maarn

Heb je jouw droomhuis gevonden in Maarn? Gefeliciteerd! Maar voordat je een handtekening zet is het belangrijk om te voldoen aan jouw onderzoeksplicht! Voorkom verrassingen en zorg ervoor dat je weet wat je koopt. Een bouwtechnische keuring helpt je hierbij. Bij de aankoop van een woning kan het zinvol zijn dat je een bouwtechnische keuring laat uitvoeren. Dit kan gebreken of aankomende kostenposten aan het licht brengen, die je zelf misschien niet zult ontdekken.

Een bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. De kosten worden uitgesplitst in directe kosten, kosten op termijn en woningverbetering.

Verduurzaming
Aan het keuringsrapport is ook een onderdeel verduurzaming toegevoegd. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden voor verduurzaming of energiebesparing. Zo ben je niet alleen op de hoogte van de bouwkundige staat van de woning, maar weet je ook wat je kunt doen om energie te besparen en met welke kosten je rekening moet houden. Kortom, een bouwtechnische keuring is een slimme keuze! Met een bouwtechnisch keuringsrapport in handen sta je bovendien sterker in jouw onderhandelingspositie. 

Verplicht?
Een bouwkundige keuring is niet verplicht. Maar bij de aankoop van een woning is het wel verstandig om deze optie serieus te overwegen. Dan weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt.

Ontbindende voorwaarde
Een bouwtechnische keuring is in de koopovereenkomst een van de ontbindende voorwaarde. Deze ontbindende voorwaarde wordt vaak niet opgenomen. Dat gold zeker in een overspannen woningmarkt, toen verkopers zo weinig mogelijk ontbindende voorwaarden wensten. Enerzijds logisch, anderzijds is dit een risico voor jou als koper. Je hebt namelijk geen compleet, goed en onafhankelijk beeld over de bouwkundige elementen en onderhoudsstaat van de woning. Als later blijkt dat er gebreken zijn, welke je niet hebt voorzien, heb je niet voldaan aan de onderzoeksplicht. Vanzelfsprekend sta je dan juridisch minder sterk om eventuele (verborgen) gebreken alsnog bij verkoper te claimen.

Meer zekerheid met een bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring geeft je meer duidelijkheid over de bouwkundige staat en eventuele gebreken van de woning. 

Vraag direct een onafhankelijke bouwkundige keuring aan 

  • Binnen enkele werkdagen een bouwkundige keuring in (de regio van) Maarn
  • Deskundig, ervaren (15+ jaar ervaring) en gedreven
  • Geen verborgen extra kosten
  • Tevredenheidsscore van 9,4 uit meer dan 500 reviews op Google!
  • Landelijke dekking; er is altijd een bouwkundig inspecteur (in de buurt van) Maarn
  • Erkend door NHG en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen
  • Een afspraak maken voor een bouwtechnische keuring kan via onderstaand formulier
Mede mogelijk gemaakt door Homekeur - Bouwkundige keuringen